Διαχρονικό Ημερολόγιο ή Λεύκωμα

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Διαχρονικό Ημερολόγιο ή Λεύκωμα;;;

Ένα Δώρο με κείμενα, εικόνες και θεματικό χαρακτήρα για το 2021: Για να εκδοθεί από κάθε συμμετέχοντα ένα ατομικό Λεύκωμα για το 2021 γεμάτο Ιστορίες με λόγο και εικόνα.

Ένα σεμινάριο Δημιουργικότητας για νέους κειμενογράφους, στιχουργούς και ποιητές από τα Σεμινάρια της Δημιουργικής Γραφής, αλλά και για νέους Εικονογράφους ή Φωτογράφους που η τέχνη τους έχει αφηγηματική διάθεση  ώστε να δημιουργήσουν και να εκδώσουν το πιο προσωπικό δώρο με την υπογραφή τους.

Συντονισμός: Θράσος Καμινάκης

Συνεργάζεται η Σύσση Καπλάνη (Εκδοτικός Οίκος Φίλντισι)

Διάρκεια: Κάθε Τρίτη online, 17.30 – 20.00, για 5 συναντήσεις WEB, από 10/11

Πρόγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας: Δευτέρα 09/11/2020, ώρα 19:00 – 20:00

Λήξη: 8/12/2020 και ακολουθεί η διαδικασία ώστε σε 15 μέρες έως Τρίτη 22/12/2020 να έχουν ολοκληρωθεί οι ατομικές εκδόσεις. 

Κόστος: 186€

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

  1. Με κείμενα, ποιήματα, στίχους, σκίτσα, σχέδια, φωτογραφίες, ακόμη και τραγούδια στήνουμε μαζί ένα Ημερολόγιο/ Λεύκωμα που θα βγει μέσα από συνεργασία και που ο κάθε συμμετέχων θα υπογράφει το δικό του ή θα το συνυπογράφει με κάποιον συνάδελφό του που δημιουργικά τα χνώτα τους ταιριάζουν…Πώς σκέφτεται ο καθένας από εμάς το ιδανικό Ημερολόγιο για μια ολόκληρη χρονιά αν αυτό θα ήθελε να είναι Θεματικό;
  2. Θέμα λοιπόν!!! Από την Ιδέα στην Εκτέλεσή του. Τι τίτλο θα έχει το έργο μας; Ποια τα κείμενα ανάμεσα στις μέρες του; Ποιες εικόνες θα τα συνοδεύουν; Ποιες οι εικόνες και με ποια κείμενα αντίστοιχα για τους Εικαστικούς. Πως θα μπορούσε αυτό να είναι Διαχρονικό ώστε να μην περιορίζεται ως  χρηστικό αντικείμενο στους πρώτους μήνες του έτους;
  3. Μπορούμε να το φτιάξουμε όλοι μαζί, ο καθένας το δικό του ή σε συνεργασία με έναν άλλο;;; Ναι στα 4 Μαθήματα Δημιουργική Γραφής και Εικαστικής Επιμέλειας (όσες και οι Εποχές ενός ημερολογιακού Έτους) και σε συνδυασμό με Εικονογράφηση. Μπορείς να βάλεις ένα κείμενό σου ανά εβδομάδα ή μήνα, που θα συνδυάζεται με ένα σχέδιο ή φωτογραφία ή και ένα τραγούδι σε QRCode. Αντίστοιχα μπορούν να κινηθούν και οι Εικαστικοί της παρέας σε συνεργασία με τους κειμενογράφους ή αυτόνομα.
  4. Παράλληλα, θα ενημερωθείς για  όλη την διαδικασία: διόρθωσης, επιμέλειας, στοιχειοθεσίας μιας έκδοσης. Αυτά στο τέλος του σεμιναρίου και λίγο πριν τις Γιορτές όπου μπορεί ο καθένας από τους συμμετέχοντες έχοντας ολοκληρώσει το project του να έρθει σε επαφή με έναν από τους 3 ως 4 εκδότες που το ΜΠ θα του προτείνει για ένα τιράζ  τουλάχιστον 30 αντιτύπων που θα αποτελούσε ένα πολύ προσωπικό δώρο σε φίλους ή ακόμη και να διανεμηθεί σε βιβλιοπωλεία.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ – ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ON LINE ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/11.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ