Φωνητική & Ερμηνεία για το Τραγούδι

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το σεμινάριο “Φωνητική & Ερμηνεία για το Τραγούδι” αφορά λιγότερο ή περισσότερο σε αρχάριους λάτρεις του τραγουδιού, που θέλουν να καλλιεργήσουν τα χασρίσματά τους και να εξερευνήσουν – βελτιώσουν τις ερμηνευτικές τους δυνατότητες. Πρόκειται για ένα σεμινάριο πέντε μηνών που στοχεύει στην αναγνώριση του προσωπικού μας ήχου με άξονα τον ψυχισμό μας, στην εκγύμναση της αναπνοής, στο προσωπικό μας ύφος στο τραγούδι και στην διερεύνηση του είδους ένός μουσικού κόσμου που μας εκφράζει, στην ταύτιση μέσω της ερμηνείας, αλλά και στην έκφραση και την “θεραπεία” που αγγίζουμε μέσω του τραγουδιού.

Εισηγήτρια: Ελισσάβετ Καρατζόλη

Πρόγραμμα: Αναμένεται 
Διάρκεια: 20 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 50 ωρών
Έναρξη: Αναμένεται 
Ολοκλήρωση: Με συμμετοχή της ομάδας σε Μουσική Θεατρική Παράσταση Συνόλου Ακολουθεί Δίμηνος Πρακτικός Κύκλος για την Συναυλία Νέων Ερμηνευτών τον Ιούνιο 2018

Ανοιχτό Μάθημα: Αναμένεται 

ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο: Φωνητική & Ερμηνεία για το Τραγούδι

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Η φωνή είναι ο ήχος της ψυχής. Διαμορφώνεται και καθορίζεται μέσα από τα προσωπικά βιώματα του καθενός, τα επαληθεύει και μας προκαλεί να τα αναγνωρίσουμε, και μαζί με αυτά και τον εαυτό μας. Η φωνητική τέχνη αποσκοπεί πρωτίστως στην βαθιά θεραπευτική ιδιότητα του τραγουδιού.

ΥΛΗ & ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Το Εργαστήριο περιλαμβάνει: Ειδικές ασκήσεις για την εκγύμναση και διεύρυνση της έκτασης της φωνής. Εκγύμναση του διαφράγματος. Εκμάθηση της σωστής αναπνοής. Ανακάλυψη προσωπικού, φυσικού ατομικού ήχο. Εμβάθύνση στον Λόγο (απαγγελία, μετάφραση, ερμηνεία). Πρόβα και τραγούδι a Capella. Προσέγγιση και χρήση της φωνής καθαρά ως μουσικό όργανο.  Αυτοσχεδιασμοί και ανάλυση των μουσικών ειδών: Jazz, Rock, έντεχνο, και κλασικό τραγούδι. Στοχεύει στην Πολύ Προσωπική Ερμηνεία κάθε συμμετέχοντα και στην συμμετοχή του σε Μουσική Θεατρική Παράσταση.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ