Masterclass Βιωματικού Θεάτρου

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Βιωματικό Θέατρο για Παράσταση. 

Βαθύτερος στόχος του ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ είναι η γνώση του εαυτού μας και η ανάπτυξη της δημιουργικής πλευράς του. Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο μάθησης των κοινωνικών δεξιοτήτων και διευκολύνει στην συναισθηματική εξέλιξη, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την επινόηση, την σωματική έκφραση, την φαντασία, τον λόγο, την φωνή και την σκέψη. Τονώνει την αυτοπεποίθηση και βοηθά στην κατανόηση των δημιουργικών μέσων έκφρασης. Επίσης βοηθά στην κοινωνικοποίηση δια μέσου της ομάδας, με έναν βιωματικό και άμεσο τρόπο όπως ο σεβασμός και η αλληλοεπίδραση μεταξύ διαφορετικών προσωπικοτήτων, ιδεών και απόψεων. Αναπτύσσεται η ικανότητα της γρήγορης σκέψης και της συγκέντρωσης καθώς ο συμμετέχων παρακολουθεί και ακούει τους συμπαίκτες του. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας θα αποτυπωθεί σε μια θεατρική παράσταση που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές του Επαγγελματικού Θεάτρου.

Συντονιστής: Θράσος Χριστόπουλος

Έναρξη: Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Δυνατότητα Ένταξης έως και Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη για 8 Συναντήσεις + 4 πρόβες στο θέατρο, ώρα 21:00 -23:30 (Ενημερωθείτε για την έγκαιρη Προκράτηση Θέσης) – Συνολική Διάρκεια 30 τουλάχιστον δημιουργικές ώρες πριν το Ανέβασμα της Παράστασης.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT

“Στο Βιωματικό Θέατρο δεν δουλεύεις ένα ρόλo, δουλεύεις τον εαυτό σου.”

Isabelle Huppert

Ο Στόχος του Εγχειρήματος

Το θέατρο είναι η βασική και φυσική ενασχόληση του ανθρώπου, καθώς ελκύεται από το παιχνίδι ρόλων, κάτι που ασυνείδητα μαθαίνουμε κι εξασκούμε σ όλη μας τη ζωή.

Στόχος του βιωματικού θεάτρου είναι να επικοινωνήσουμε βαθύτερα με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας, με τα συναισθήματα μας κατανοώντας τις σκέψεις και τον εαυτό που βρίσκονται πίσω από αυτά. Μαθαίνουμε έτσι να ελέγχουμε τις σκέψεις μας.

Νέος κύκλος συναντήσεων βιωματικού θεάτρου ο οποίος καταλήγει σε θεατρική παράσταση.

Τίτλος της θεατρικής παράστασης ‘ Συνομιλίες’.

Στο νέο αυτό κύκλο θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τις τεχνικές του βιωματικού συγκεκριμένα κείμενα, μέσα από τα οποία θα αναδυθούν πτυχές του εαυτού μας που ήρθε η ώρα τους να βγουν φως!!!

Τα κείμενα αυτά μας ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο, από το αρχαίο δράμα, μέχρι το σύγχρονο θεατρικό ρεπερτόριο, την λογοτεχνία και την ποίηση.

Μέσα από τα κείμενα συνομιλούν: ο Μαρξ με την Ηρωίδα στη Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο Ρουμί με τον Ποιητή στο Μονόγραμμα, η Μήδεια με την Άννα Φίρλινγκ, η Λυσιστράτη με την Μπλανς Ντιμπουά, η Ωρελί με τους ήρωες του Καμπανέλλη και οι Φωνές της Ασκητικής με όλους τους παραπάνω…

Όλοι αυτοί οι ρόλοι και τα κείμενα έχουν κάτι κοινό, ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί!!!

Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα ανεκτίμητο δώρο σε εμάς τους ίδιους και ένα απολαυστικό ταξίδι προς τον αθέατο εαυτό μας.

Γιατί η τέχνη μπορεί να μην είναι θεραπεία, μπορεί όμως να γίνει βαθιά θεραπευτική.

Η Άμεση Κράτηση στο Σεμινάριο επιβάλλεται γιατί ο αριθμός των θέσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ