Σεμινάριο Φωτογραφίας Προχωρημένων

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Σεμινάριο Φωτογραφίας Προχωρημένων με τον Γ. Βουλγαράκη στο Μικρό Πολυτεχνείο

Με το Σεμινάριο Φωτογραφίας Προχωρημένων Studio Φωτογράφηση & Ομαδική Έκθεση ολοκληρώνεται η εκπαιδευτική διαδρομή κάθε συμμετέχοντα από προηγούμενους κύκλους μαθημάτων Φωτογραφίας. Με ένα αμιγώς καλλιτεχνικό – και ατομικό – project που κάθε συμμετέχων θα ολοκληρώσει με συμμετοχή σε Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας.

Εισηγητής: Γιάννης Βουλγαράκης

Πρόγραμμα:10 συναντήσεις

Δυνατότητα Ένταξης: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Μάθημα Γνωριμίας: Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 18:00 – 20:30

Το Σχολείο Φωτογραφίας του Γιάννη Βουλγαράκη στο Μικρό Πολυτεχνείο, περιλαμβάνει τμήματα Αρχαρίων, Προχωρημένων, Lomography Workshops, Ταξιδιωτικά Οδοιπορικά και Εκθέσεις Φωτογραφίας κάθε χρόνο. Η Έκθεση για το παρόν τμήμα Προχωρημένων θα αποφασιστεί από όλη την ομάδα πριν το πέρας των μαθημάτων.

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο Φωτογραφίας Προχωρημένων:

Portfolio, Παρουσίαση & Κατασκευή

Παρουσίαση portfolios, Αρχές και κανόνες που διέπουν την κατασκευή ενός portfolio, Η «ιδέα», η Θεματική και υφολογική ενότητα των εικόνων, Η «δύναμη» της τεχνικής, Χωροχρονική ακολουθία και άλλες προσεγγίσεις στο θέμα της παρουσίασης, Υλικά και τεχνικές, επιλογές στην κατασκευή και στην εκτύπωση

Case Studies

Μονογραφίες «Portfolios» φωτογράφων. Σκοπός της παρουσίασης θα είναι τόσο η έμπνευση και η γνώση πάνω στο μέσο, όσο και η κατανόηση της «έννοιας» του Portfolio καθώς και του τρόπου με τον οποίο άλλοι φωτογράφοι έχουν αντιμετωπίσει αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Από την αρχική ιδέα μέχρι την συλλογή, επιλογή των φωτογραφιών και την τελική μορφή του. Παράλληλα θα δούμε για την κάθε φωτογραφική κατηγορία ξεχωριστά, την ιστορική διαδρομή της μέσα από την παράθεση της φωτογραφικής «εργασίας», καινοτόμων και πρωτοπόρων φωτογράφων, ώστε να καταδείξουμε τις θεματικές, τεχνικές και αισθητικές ιδιαιτερότητες της κάθε μιας. Αυτό το γνωστικό αντικείμενο θα επιμερίσει τομείς και θα εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες και στην επιλογή των θεματικών ενοτήτων για το ατομικό Porfolio του καθενός.

Τομείς Φωτογραφίας

Αρχιτεκτονική φωτογραφία, Φωτογραφία Μόδας, Φωτορεπορτάζ / Ταξιδιωτική Φωτογραφία, Πορτραίτο, Φωτογραφία Τοπίου, Φωτογραφία Νεκρής φύσης, Φωτογραφία Δρόμου, Φωτογραφία Γυμνού,

Πρακτικό Μέρος & Ασκήσεις Portfolio

Θα υπάρξει πρόσκληση με θεματική κατεύθυνση για την πραγμάτωση ενός portfolio αποτελούμενο από 10-20 φωτογραφίες. Το «θέμα» της εν λόγω εργασίας θα δοθεί στην αρχή του σεμιναρίου, κατά την διάρκεια θα περάσουμε από όλα τα απαραίτητα στάδια (παραγωγή εικόνων, διαλογή, επιλογή, σειρά θέασης, τρόπος παρουσίασης, κτλ) για να καταλήξουμε λίγο πριν το τέλος του σεμιναρίου να ολοκληρώσουμε μια συλλογή εικόνων που θα πληρούν τις απαιτήσεις ενός portfolio.

Κριτική & Ανάλυση

Οι φωτογραφίες που θα παράγονται, θα σχολιάζονται και θα επιλέγονται εκείνες που θα θεωρούνται καταλληλότερες, αργότερα θα υπάρξει μια πιο αυστηρή επιλογή, η οποία θα είναι και η τελική επιλογή των φωτογραφιών που θα αποτελέσουν το portfolio.

Guests

Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα μας επισκέπτονται δημιουργοί με πολύχρονη εμπειρία στην φωτογραφία οι οποίοι θα μας παρουσιάζουν την δουλειά τους καθώς και τα portfolio τους και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους.