Σεμινάριο Στίχοποίηση: Ένα Τραγούδι Γεννιέται

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

Το Σεμινάριο Στιχοποίηση: “Ένα Τραγούδι Γεννιέται” ξεκινάει τον Οκτώβριο στο Μικρό Πολυτεχνείο, με δύο εξαιρετικούς και αναγνωρισμένους δασκάλους. Για ελαφρώς προχωρημένους στιχουργούς και συνθέτες.

Εισηγητές: Νίκος Ξυδάκης, Κώστας Φασουλάς

Πρόγραμμα: Κάθε Πέμπτη, ώρα 20:30 με 23:30 
Διάρκεια: 16 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 40 ωρών
Έναρξη: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Στιχοποίηση:

Ο Κώστας Φασουλάς συναντά το Νίκο Ξυδακη, ως συνέχεια της επιτυχημένης συνύπαρξης τους στο κύκλο «Στίχο- ποίηση».

Τo Εργαστήριο Στιχοποίησης: “Ένα τραγούδι γεννιέται” εστιάζεται σε δυο περιοχές που συγκλίνουν στην ανίχνευση του πρωτότυπου στίχου, μέσα από διαφορετικές αφετηρίες.

Κάθε πρώτη Πέμπτη, με βασικό άξονα τη Στιχο-Ποιηση, αυτή τη φορά συμπληρωμένη εργασιακά, μετατρέπουμε η μεταπλάθουμε σε στίχο, ξεχωριστά ποιήματα και εμβληματικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αναζητώντας το κρυμμένο τραγούδι.

Κάθε δεύτερη Πέμπτη, στο πλαίσιο τού εμπλουτισμού και της διεύρυνσης του σεμιναρίου μας, θα επιχειρήσουμε να δώσουμε  μια βαρύτητα και ένα πρόσθετο ενδιαφέρον στη Μουσική του στίχου.

Ο Νίκος Ξυδάκης, προτείνει πρωτότυπα μουσικά θέματα και μελωδικά μοτίβα, πάνω στα οποία θα γράφονται οι ανάλογοι στίχοι. Στόχος θα είναι μαζί με τα μαθήματα γραφής του στίχου, να καλλιεργηθεί και η μουσικότητα και ακουστικότητα του λόγου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ