ΤΕΧΝΗ: Ουσιαστικό, Γένους Θηλυκού

Σεμινάρια Τέχνης στην Αθήνα

ΤΕΧΝΗ: Ουσιαστικό, Γένους Θηλυκού

Ένα Workshop για την Ιστορία της Τέχνης. Μέσα από τα κυρίαρχα καλλιτεχνικά κινήματα της εποχής τους, όσο και από το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο έζησαν και δημιούργησαν τέσσερις γυναίκες καθρεφτίζουν την Σύγχρονη Τέχνη στον Πλανήτη Γη.

Εισηγήτρια: Ειρήνη Χρυσοχέρη

Έναρξη: Κάθε Δευτέρα από 14 Μαΐου 2018

Δυνατότητα Ένταξης έως και Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Για 4 + 1 συναντήσεις 18:30 – 21:00 (10 ώρες)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ WORKSHOP

Μια διαδρομή στη ζωή και το έργο 4 σημαντικών γυναικών του εικαστικού χώρου, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα.
Έχοντας ζήσει κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, έχουν επηρεαστεί σημαντικά τόσο από τα κυρίαρχα καλλιτεχνικά κινήματα της εποχής, όσο και από το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο έζησαν και δημιούργησαν.
Το σεμινάριο αυτό, μέσα από την αισθητική και ανθρωπολογική ανάλυση της εικαστικής δημιουργίας, θα επιχειρήσει να συνθέσει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναδεικνύοντας όχι μόνο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου της κάθε δημιουργού, αλλά και τη διαφορετικότητα της τέχνης των λαών.

Οι καλλιτέχνιδες που θα μελετηθούν είναι:
Frida Kahlo: Βιωματική εικαστική δημιουργία και παράδοση (Μεξικό)
Marina Abramović: Η ιέρεια της performans (Σερβία)
Mona Hatoum: Πόλεμος, απώλεια, ξεριζωμός (Παλαιστίνη)
Shirin Neshat: Γυναίκες δίχως άντρες; (Ιράν)

Τα μαθήματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες & βίντεο).
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον σας έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. To κάθε ένα από τα εργαστήρια έχει το δικό του κόστος. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαιτείται έγκαιρη προκράτηση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ