Το Θεατρικό Παιχνίδι: Παιχνιδόσωμα είναι ένα παιχνίδι στο Σωματικό θέατρο με Κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς, ανάπτυξη της Μη-Λεκτικής επικοινωνία (σωματική νοημοσύνη) και έμφαση στην Σκηνική παρουσία και έκθεση.
Εισηγητής: Κατερίνα Μπάστα
Έναρξη: Εντός Οκτωβρίου
Πρόγραμμα: Κάθε Παρασκεύη, ώρα: 20:00-22:00
Διάρκεια: 10 μαθήματα συνολικής διάρκειας 25 ωρών
Ανοιχτό Μάθημα: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017
Χώρος Διεξαγωγής: Loft Ιεράς οδού
Λίγα λόγια για το Θεατρικό Παιχνίδι: Παιχνιδόσωμα
Τι είναι το «ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΩΜΑ»
Το “Παιχνιδόσωμα” ως σεμινάριο ξεκίνησε να υλοποιείται το 2008 στο Μικρό Πολυτεχνείο με μεγάλη επιτυχία. Η αρχική του κατεύθυνση ήταν η ανάδειξη του δημιουργικού-καλλιτεχνικού εαυτού. Η εμπειρία μας όμως με τα άτομα που το παρακολούθησαν κατέδειξε ότι τελικά υπηρέτησε κι έναν απρόσμενο σκοπό, αυτόν της παρατήρησης του εαυτού. Το “Παιχνιδόσωμα” είναι ένα σεμινάριο που βασίζεται σε ασκήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται από το «ΠΑΙΧΝΙΔΙ». (θεατρικό παιχνίδι, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, παραλλαγμένα παραδοσιακά παιχνίδια, μουσικοκινητικά παιχνίδια κ.τ.λ). Βασίζεται στους απλούς κανόνες ενός παιχνιδιού και στην χαρά που προσφέρει η συμμετοχή σε ένα παιχνίδι – προσαρμόζοντας τεχνικές υποκριτικής και κίνησης. Συγχρόνως, ΣΥΝ-υπάρχουμε και ΣΥΝ-δημιουργούμε όλοι μέσα σε μια ομάδα. Στο «ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΩΜΑ», το Σώμα είναι το βασικό μέσο που δρά και αντιλαμβάνεται, η Σωματική μας συμπεριφορά χρησιμοποιείται ως κύριος τρόπος επικοινωνίας ( μαθαίνουμε να δουλεύουμε μέσα από κινησιολογικές φόρμες). Ανακαλύπτουμε αλλά και προπονούμε τα ταλέντα μας και εξοικειωνόμαστε με την έκθεση και την προβολή.
Ποιους αφορά:
Ενήλικες άντρες & γυναίκες που έχουν «καλλιτεχνικές ανησυχίες», ανάγκη να «ξεμπλοκάρουν» την σωματική τους έκφραση και έκθεση και διάθεση να αυξήσουν την «δημιουργικότητά» τους.
Θεματολογία Σεμιναρίου :
Σωματικό θέατρο.
Κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί.
Μη-Λεκτική επικοινωνία (σωματική νοημοσύνη).
Σκηνική παρουσία και έκθεση.
Στόχος Σεμιναρίου:
Γνωριμία με το ΣΩΜΑ και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.
Σωματική ενεργοποίηση.
Ξεμπλοκάρισμα εκφραστικών μέσων και διεύρυνση ορίων έκφρασης.
Ενθάρρυνση στην έκθεση και την προβολή των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των ατόμων της ομάδας.
Επικοινωνία και ομαδικότητα.
Ενεργοποίηση φαντασίας και δημιουργικότητας.
Αυτοπεποίθηση και σκηνική παρουσία.