Θεατρικό Παιχνίδι για Performance

Θεατρικό Παιχνίδι Για Performance

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΓΙΑ PERFORMANCE

«ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ»

Δύο Pocket Theatre workshops που το ένα μπλέκει μέσα στο άλλο: Το πρώτο («Θεατρικό Παιχνίδι και Αυτοσχεδιασμός») είναι καθαρά εκπαιδευτικό ενώ το άλλοPerformance Devised Theatre») στοχεύει μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία σε στήσιμο και ανέβασμα μιας παράστασης Pocket Theatre.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Απόστολος Καλτσάς

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Θράσος Καμινάκης, Βίκυ Τσίρου

ΧΩΡΟI: η Θεατρική Σκηνή του OLVIO THEATRE (Φαλαισίας 7 στον Βοτανικό) & το Pocket Theatre – Αίθουσα Ερρίκος Μπελιές στο Θησείο (στην Πλ. Αγ. Ασωμάτων 7).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 12 τρίωρα μαθήματα και 8 δίωρες πρόβες ως εξής: Κάθε Πέμπτη από Δεκέμβριο του 2018 & κάποια Σάββατα από τον Φεβρουάριο του 2019

Παρουσίαση Πέμπτη 6/12, ώρες 18:00 – 20:00 στο Θέατρο OLVIO

Έναρξη μαθημάτων Πέμπτη 17/1/2019, ώρες 18:00 – 21:00 στο OLVIO

Τα μαθήματα του Σαββάτου όταν θα ξεκινήσουν θα διαρκούν από 11:00 έως 13:30

 

Λίγα λόγια για το πνεύμα των εργαστηρίων:

  1. Και στα δύο σεμινάρια οι ομάδες δημιουργούν το δικό τους project-εργασία δουλεύοντας εργαλεία μουσικοκινητικής έκφρασης και πάντα με άξονα το σωματικό θέατρο (Physical Theatre). Δεν μαθαίνουμε μόνο να ερμηνεύουμε τους εαυτούς μας μέσα από ρόλους, χτίζουμε οι ίδιοι εμείς τους ρόλους που μας εμπνέουν για εμάς και δίνουμε βάση σε μια πλοκή – συμπλοκή – εμπλοκή αυτών των ρόλων μεταξύ τους ώστε οι σχέσεις που θα προκύψουν να χαρακτηρίσουν την υπόθεση του έργου που θα φέρουμε στο φως υπό την μορφή ενός σεναρίου με τραγούδια και μουσική, (π.χ. φέτος στοχεύουμε στην διασκευή του κλασικού θεατρικού έργου «Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ» του Στρίμπεργκ με την υποκριτική και τη σκηνοθεσία δική μας.
  2. Παράλληλα οι ασκήσεις και τα παιχνίδια φυσικά δεν λείπουν που κατά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου θα βασίζονται στην μεταξύ μας επαφή μέσα την ομάδα, με άξονα το κείμενο, το πνεύμα του και την υποκριτική τέχνη που θα υπογραμμίσει το τελικό αποτέλεσμα. και την φαντασία.
  3. Πολλές ομαδικές εργασίες και projects σιγά σιγά θα οδηγούν στο στόχο μας που είναι η φαντασία μας και η δημιουργικότητά μας να βρουν διέξοδο με μόνο μέσον τις ικανότητες μας. Φωνή, σώμα, κίνηση, λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία. Θα ανακαλύψουμε και θα «προπονήσουμε» τα ταλέντα μας ενώ θα εξοικειωθούμε με την έκθεση και την προβολή (γραφή, σκηνοθεσία, υποκριτική, εικαστική σκηνοθεσία κλπ) σε συλλογικό επίπεδο έχοντας πάντα την δυνατότητα να επιλέξουμε πόσο θέλουμε να εκτεθούμε και με ποιόν τρόπο .

Η Ύλη των Σεμιναρίων :

1)      Αυτοσχεδιασμός και πλοκή σεναρίου (κείμενο και φαντασία)

2)      Φαντασία και μέθοδοι σκηνοθεσίας (τεχνικές υποκριτικής και σκηνοθεσίας)

3)      Μη-Λεκτική και λεκτική  επικοινωνία (σωματική νοημοσύνη και αγωγή προφορικού λόγου).

4)      Βασικές αρχές υποκριτικής και χοροθεάτρου (σκηνική παρουσία).


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εκδηλώνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον έχετε προτεραιότητα στην κράτηση θέσης. Η Εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση. Για κάθε ένα από τα εργαστήρια ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται έγκαιρη κράτηση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΟΝΟΜΑ(*)

ΕΠΩΝΥΜΟ(*)

EMAIL(*)

ΤΗΛ.(*)

ΕΠΙΛΕΞΤΕ TO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΣΤΑ:

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ